Publicaties

De afgelopen jaren heb ik enkele artikelen geschreven, een boek en een hoofdstuk in een boek om een bijdrage te leveren aan het kunnen veranderen als individu, groep of team. Hieronder tref je deze publicaties aan. Op dit moment werk in aan een publicatie over implementeren van onderwijsinnovaties.

Verandering en hulpverleners: De strijd tussen verschillende krachten in de jeugdzorg

In deze bijdrage uit het boek In dialoog over veranderen beschrijf ik de resultaten van een verkennend onderzoek naar de vraag wat er gebeurt diep in jeugdzorgorganisaties met veranderingen die vooral top-down worden geïnitieerd.

Ik zie, ik zie wat jij …. De ontmaskering van projectmythes

Een boek over welke mythes er zijn over het succesvol uitvoeren van projecten en hoe die mythes doorbroken kunnen worden.

Koorddansen als competentie van de veranderaar

Om organisaties in beweging te brengen, moet je als veranderaar soms tegengesteld handelen ten opzichte van de te veranderen organisatie. In deze casus lees je hoe dat kan. Het voelt als koorddansen.

Verschenen in 2005 op serendipi-tijd.nl

Match van project en projectmanager

De goede persoon op de goede plek. Van belang om iemand te laten excelleren. Een goede projectmanager op het juiste project, dan is er een grotere kans dat de beoogde verandering in de organisatie slaagt.

Verschenen in 2007 in het blad Projectie

De projectmanager als teamontwikkelaar

Projectteams moeten onder flinke druk presteren. De werkdruk is groot, verwachtingen hoog-gespannen, er zijn veel wijzigingen tijdens het project en er zijn veel belanghebbenden met vaak tegengestelde belangen. Blijf dan maar eens presteren als projectteam. Dit artikel gaat in op wat je kan doen.

Verschenen in 2007 op serendipi-tijd.nl

Core values invoeren wanneer werkt het?

Steeds meer organisaties besteden aandacht aan core values. Verbazend is dat veel bedrijven de invoering van core values eenzijdig benaderen. De ‘top’ weet al bij voorbaat wat de core values moeten zijn. Veel verandertrajecten mislukken. Wanneer werkt het dan wel?

Verschenen in 2008 op serendipi-tijd.nl

Duurzaam veranderen

Veel projecten betreffen het managen van veranderingen in politieke opvattingen, middelen of organisaties. De vraag in dit artikel is hoe je duurzame gedragsverandering bij mensen kan realiseren. De focus ligt bij de ‘vergeten groep’ van medewerkers in organisaties.

Verschenen in 2009 in het blad Projectie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s